shaving2_ac1Wat je nodig hebt

Als er geschoren gaat worden zijn er verschillende producten nodig. Dit voor een optimaal scheerresultaat:
– Badkamer met wasbak en stop
– Een goede scheerschuim of scheergel
– Scheerhouder met scheermesjes
– Scheerkwast

Hoe gebruik je scheerschuim of scheergel

– Voorbereiding: zorg dat de omgeving waar u zich gaat scheren schoon is. Als alles gereed is kunt u beginnen met scheren. Laat de wasbak vollopen met warm water, zodat de kwast kan onderdompelen.
– Borstel nat maken: plaats de borstel in de wasbak met warm water. Het warme water zorgt ervoor dat de haren zacht worden en deze zo makkelijker afgeschoren kunnen worden.
– Gezichtsbeharing nat maken: bevochtig je baard met warm water, dit zorgt ervoor dat de baard zachter en buigzamer wordt. De gemakkelijkste manier is een lange warme douche. Je kan ook een handdoek in het warme water leggen, dit zou dan meerdere keren herhaald moeten worden.
– Scheerschuim of scheergel in de kom: door het in de kom te leggen, heb je een aparte plek om het te bewaren.
– Aanbrengen met kwast: gebruik de kwast om het scheerschuim of gel in uw gezicht te masseren. Het doel is om huid, haar en poriën volledig glad te maken.

 

Verschil tussen scheergel en scheerschuim

Het verschil zit vooral in de substantie, wanneer je scheerschuim uit een spuitbus spuit zal dit direct schuim zijn. Scheergel zal als een gel uit de spuitbus komen en bij het insmeren gaat het schuimen. Scheergel is gladden en soepeler om te scheren. Een nadeel is dat het misschien aan het scheermesje kan blijven plakken.

Scheerschuim is goedkoper dan scheergel. Dit komt doordat scheerschuim makkelijker te maken is.