spiegelmannetjes-compleetmannetjes-compleetmannetjes-compleetspiegelmannetjes-compleetmannetjes-compleetmannetjes-compleetspiegelmannetjes-compleet

Beter scheren

Er zijn verschillende tips om het scheren beter en makkelijker te maken. Door onderstaande scheertips te gebruiken, wordt het scheren een stuk makkelijker.

1. Tijdstip

Scheer bij voorkeur in de ochtend, de huid is meer ontspannen en het mesje zal er soepeler overheen glijden. Het efficiëntste moment om te scheren is meteen na de ochtenddouche. Zeep, stoom en warm water maken de huid een stuk zachter, het mesje glijdt over de huid.

2. Wassen

Was de huid goed voor elke scheerbeurt en gebruik af en toe een face scrub. Face scrub verwijdert de dode huidcellen en voorkomt ingegroeide haren. Ingegroeide haren kunnen ervoor zorgen dat ontstekingen en littekens kunnen toenemen.

Als u een elektrisch scheerapparaat gebruikt moet u vooraf douchen, deze methode zorgt ervoor dat de baard te week is.

3. Scheerschuim

Gebruik een scheerproduct, maar met mate. In veel producten zit het ingrediënt natriumlaurylsulfaat. Dit ingrediënt kan voor huidirritatie zorgen. Spuit een klein bolletje scheergel of scheerschuim in uw hand en breng het met de vingertoppen van je andere hand aan op je gezicht. Verdeel het schuim en maak draaiende bewegingen. Als u de gel of schuim in laat trekken, wordt de huid zachter.

4. Scheerkwast

Gebruik de scheerkwast, bevochtig de top van de haren en schuim de scheerzeep eerst even op in het bakje door de kwast heen en weer te bewegen. Breng een kleine hoeveelheid aan. Na het scheren moet de kwast onder de warme kraan gehouden worden.

5. Gebruik een scherp mesje

Gebruik scherpe mesjes, dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van het scheren hoog blijft. Vervang tijdig uw wegwerpmesje, scheerkop of scheerblad. Een bot mesje epileert de haartjes van de huid, hierdoor kan de huid lelijk beschadigen.

6. Twee handen gebruiken

Tijdens het scheren dient u beide handen te gebruiken, de ene hand om de huid strak te trekken en de andere hand om te scheren. Maak rustige bewegingen en laat het mesje het werk doen. Het scheermesje moet over de huid kunnen glijden. Begin de scheerbeurt met de bakkebaarden, de wangen en vervolgens de hals en de kaken. De haartjes op de kin en het snorgedeelte zijn stugger, als deze als laatste scheert, kan de gel of schuim langer inwerken en is de kans op irritatie kleiner.

7. Mesje spoelen tijdens het scheren

Als u zich aan het scheren bent, moet het mesje regelmatig onder de kraan gespoeld worden. De huid wordt hierdoor nat en schoon, als u het mesje afspoelt met water is het scheren een stuk makkelijker. U zorgt er immers ook voor dat de haartjes uit het scheergedeelte gaan en alle haartjes weer weg geschoren kunnen worden.

8. Gezicht naspoelen met koud water

Om restjes schuim en haartjes te verwijderen, spoel je je gezicht goed af. Dit doet u eerst met lauw water, vervolgens met koud water. Het koude water sluit de poriën, dit geeft een fris titelend gevoel. Daarna is het belangrijk om met een schone handdoek het gezicht door te deppen.

9. Huid kalmeren

Scheren laat de huid stressen, zelfs als je je elke dag scheert. Breng daarom na het scheren een aftershave product aan om de huid te laten kalmeren. Een gevoelige huid heeft bij irritatie verschijnselen van rode vlekken en droge plekken, vaak met een branderig gevoel, gebruik in dat geval een product weinig alcohol, zoals crème of een balsem.

10. Niet vaak scheren

Geef de huid af en toe wat rust, scheer met mate. Elke 2 tot 3 dagen scheren is voldoende.

11. Gebruik een scheermes wat bij je past

Sommige scheermesjes of scheerhouders sluiten beter aan bij de vorm van je hand. Wel zo prettig omdat scheren een dagelijkse bezigheid is.

Gerelateerde websites:

arbowet kapsalon